Acest tort “CASANDRA” este foarte delicios, gingas si parfumat. L-am denumit in cinstea fetitei mele, preparandu-l exact la o luna de cind a aparut in viata noastra. Am obtinut un rezultat uimitor de gustos! Astfel de torturi “pline de miere” mereu sunt apreciate la orice ocazie. Va recomand cu mare incredere sa va bucurati pe dvs. si pe cei dragi cu acest desert minunat!
Tort “CASANDRA”
Ingrediente
- Pentru blaturi:
3 oua
300 gr zahar
1 lingura de miere
3 linguri de unt, topit
3 lingurite bicarbonat de sodiu (“stinse”)
400-500 gr faina
- Pentru crema interior:
500 gr smantana 25-30%
zahar pudra, dupa gust
esenta de vanilie
visine, in suc propriu
- Pentru crema exterior:
250 gr crema de branza
150 ml frisca lichida 30%
50 gr zahar pudra
Modul de preparare
- Mai intai se prepara blaturile. Intr-o cratita la aburi se pun toate ingredientele, in afara de faina. Se lasa aproximativ 20 de minute, amestecand pana isi dubleaza volumul. Dupa care se ia de pe foc si se adauga faina. Aluatul trebuie sa fie moale.
- Din aluatul obtinut se fac 6-7 bilute, se acopera cu o folie alimentara si se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Dupa aceea, fiecare biluta se intinde cu sucitorul foarte subtire, oferindu-i forma dorita.
- Placile se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 5-7 minute, dar depinde mult si de cuptorul propriu. Se lasa sa se raceasca.
- Pentru a obtine crema se mixeaza bine smantana rece cu zaharul pudra si vanilia pana se obtine o compozitie cremoasa si pufoasa.
- Se asambleaza tortul cu crema, adaugand si visinele printre blaturi si se lasa la rece in frigider.
- Pentru a obtine crema exterioara se mixeaza toate ingredientele reci pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa. Se scoate tortul din frigider si se unge cu crema. Se da la rece in frigider peste noapte. Apoi se scoate si se decoreaza dupa dorinta. Eu am adaugat 1 picatura colorant alimentar rosu, obtinand un decor roz.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.