Demult imi era in plan sa incerc acest tort Fiesta pentru ca auzisem ca este un tort foarte delicios. Intr-adevar am obtinut un tort gingas, moale si gustos. Daca nu ati gustat inca acest tort, aveti acum ocazia ideala. Va recomand cu mare drag sa incercati si voi acest tort minunat!

Tort Fiesta
Ingrediente
- Blat:
5 oua
100 gr unt
150 ml lapte
150 gr faina
- Crema:
500 gr Mascarpone
500 gr frisca lichida 33%
120 gr zahar pudra
struguri roz de poama
Modul de preparare
- Intr-o cratita, pusa la foc mic se adauga laptele si untul taiat cuburi mici. Se amesteca usor pana se topeste untul. Dupa ce untul s-a topit se adauga treptat faina.
- Compozitia obtinuta se trece intr-un bol la care se adauga treptat cate un ou, mixand.
- Pe o bucata de hartie de copt se deseneaza un cerc cu diametrul de 22 cm (eu l-am desenat cu ajutorul unei farfurii). Va recomand sa folositi hartie de copt calitativa, ca sa se desprinda usor blatul dupa coacere.
- In centrul cercului se pun 2 linguri de aluat si se intind bine pe toata suprafata cercului. Foile de tort se coc in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 7-8 minute. Cand se scot blaturile din cuptor, se inlatura imediat hartia de copt. Se lasa foile la racit si intre timp se pregateste crema.
- Intr-un bol se mixeaza Mascarpone cu zaharul pudra. Separat se bate frisca dupa care se impreuneaza.
- Se asambleaza tortul. Intre blaturi se adauga la dorinta bobite de poama, taiate in jumatate. Torta se da la rece in frigider pentru a se inmuia, cel mai bine peste noapte.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.
Cate foi v-au iesit?
Buna, 8 foi.
Imi pare bine ca te-am cunoscut!
Cu mare drag!:heart_eyes::wink::thumbsup::hibiscus:
Arată foarte apetisant!
Și cred ca si gustos!
cele mai bune delicii sint din ingrediente putine și facute cu mult suflet!il voi incerca neaparat!
Buna ziua, va multumesc frumos pentru apreciere!
Intr-adevar este un tort foarte delicios, moale si gingas.
Va recomand cu mare incredere! Sunt sigura ca o sa va placa!
Ma bucur ca va sunt pe plac retetele mele!