Acest tort “Medovik” aromat de Craciun este un tort magic “imbracat” de sarbatori. Are un gust extraordinar care intotdeauna are succes la orice masa festiva. Savureaza o felie aromata si cremoasa ce se topeste in gura cu o cana de ceai sau o ceasca de cafea. Sper sa va placa reteta si sa o pregatiti cu placere.
Tort “Medovik” aromat de Craciun
Cuisine: RuseascaIngrediente
- Pentru blaturi:
100 gr unt
2 oua
200 gr zahar
2 linguri miere de albini
500 gr faina
1 lingura cafea solubila
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita esenta de vanilie
praf de sare
- Pentru crema din interior:
1 kg smantana
150 gr zahar pudra
40 gr nuci
- Pentru crema exterioara:
250 gr crema de branza
150 ml frisca 33%
80 gr zahar pudra
Modul de preparare
- Intr-un bol se pun zaharul, ouale, untul si mierea. Totul se pune la baie de aburi, amestecand pana devine o compozitie omogena. Apoi se adauga bicarbonatul de sodiu, amestecand pana isi dubleaza volumul. Se stinge focul si se ia bolul la o parte. Cafeaua se macina praf si se amesteca cu faina. Dupa care treptat se adauga in compozitie, incorporand-o pana se obtine un aluat omogen.
- Din aluatul obtinut se fac 8 bilute, se acopera cu o folie alimentara si se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Dupa aceea, fiecare biluta se intinde cu sucitorul foarte subtire, oferindu-i forma dorita.
- Placile se coc in cuptorul preincalzit la 150°C timp de 5-7 minute, dar depinde mult si de cuptorul propriu. Se lasa sa se raceasca, apoi se ung cu crema.
- Pentru a obtine crema se mixeaza bine smantana rece cu zaharul pudra pana se obtine o compozitie cremoasa si pufoasa. Cu ajutorul unui robot de bucatarie se zdrobesc nucile si se adauga in crema.
- Se asambleaza tortul cu crema si se lasa la rece in frigider cateva ore.
- Pentru a obtine crema exterioara se mixeaza toate ingredientele reci pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa. Se scoate tortul din frigider si se unge cu crema. Se da la rece in frigider peste noapte. Apoi se scoate si se decoreaza de Craciun.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.