Tort Napoleon din urechiuse este varianta rapida a acestui minunat si gustos tort. Este o reteta fara coacere, deci as zice un Napoleon rapid, lenes, folosind fursecurile urechiuse si preparand doar crema in doar cateva minute.
Tort Napoleon din urechiuse
Ingrediente
300 gr fursecuri urechiuse
3 oua
150 gr zahar
60 gr unt
600 ml lapte
40 gr amidon de porumb
esenta de vanilie
Modul de preparare
- Intr-o cratita se pun ouale, zaharul, vanilia, amidonul si se amesteca totul cu ajutorul unui tel. Dupa care se adauga laptele. Se pune la foc mediu si se amesteca continuu pana la indesirea cremei. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca crema ajungand la temperatura camerei, acoperind-o cu pelicula alimentara. Dupa racorirea cremei, se adauga untul taiat cuburi si se mixeaza crema pana la topirea untului.
- Pe un platou se incepe a asambla tortul folosind un inelar ca forma. Urechiusele se trec mai intai prin crema, apoi se aranjeaza in forma, formand primul strat de blat. Se niveleaza deasupra cu crema, acoperind si locurile goale formate. Dupa care urmeaza iarasi strat de urechiuse, apoi crema si tot asa pana se finalizeaza urechiusele si crema.
- Tortul obtinut se lasa tot cu forma de inelar si se da la rece in frigider, de dorit peste noapte.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.