Tort Napoleon din urechiuse

Tort Napoleon din urechiuse

Tort Napoleon din urechiuse este varianta rapida a acestui minunat si gustos tort. Este o reteta fara coacere, deci as zice un Napoleon rapid, lenes, folosind fursecurile urechiuse si preparand doar crema in doar cateva minute.

Tort Napoleon din urechiuse

Tort Napoleon din urechiuse

Ingrediente

  • 300 gr fursecuri urechiuse

  • 3 oua

  • 150 gr zahar

  • 60 gr unt

  • 600 ml lapte

  • 40 gr amidon de porumb

  • esenta de vanilie

Modul de preparare

  • Intr-o cratita se pun ouale, zaharul, vanilia, amidonul si se amesteca totul cu ajutorul unui tel. Dupa care se adauga laptele. Se pune la foc mediu si se amesteca continuu pana la indesirea cremei. Se stinge focul si se lasa sa se raceasca crema ajungand la temperatura camerei, acoperind-o cu pelicula alimentara. Dupa racorirea cremei, se adauga untul taiat cuburi si se mixeaza crema pana la topirea untului.
  • Pe un platou se incepe a asambla tortul folosind un inelar ca forma. Urechiusele se trec mai intai prin crema, apoi se aranjeaza in forma, formand primul strat de blat. Se niveleaza deasupra cu crema, acoperind si locurile goale formate. Dupa care urmeaza iarasi strat de urechiuse, apoi crema si tot asa pana se finalizeaza urechiusele si crema.
  • Tortul obtinut se lasa tot cu forma de inelar si se da la rece in frigider, de dorit peste noapte.Tort Napoleon din urechiuse 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort Napoleon din urechiuse 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort Napoleon din urechiuse

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *