Tort “Svadebnii”

Tort “Svadebnii”

Acest tort “Svadebnii” este cel mai gingas, fin si deosebit de gustos. Reteta acestui tort este din carnetelul mamei mele. Nu exista sarbatoare fara acest tort servit la desert cu o ceasca de cafea sau ceai. Este preferatul mamei si preferatul meu inca din copilarie. Oricine a gustat din acest tort a ramas mega multumit! Va recomand neaparat sa-l preparati!

Tort "Svadebnii"

Tort “Svadebnii”

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 2 oua

  • 2 linguri cacao

  • 3 linguri miere

  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu (“stinse”)

  • 180 gr zahar

  • 50 gr unt (topit)

  • faina (cat cuprinde)

  • Pentru crema:
  • 200 gr unt

  • 200 gr margarina

  • 1 ou

  • 180 gr zahar

  • 1 lingura lapte + 500 ml lapte

  • 2 linguri faina

  • 1 lingura amidon de porumb

  • esenta de vanilie

Modul de preparare

  • Mai intai se prepara blaturile. Intr-o cratita la aburi se pun toate ingredientele, in afara de faina. Se lasa aproximativ 10 minute dupa care se ia de pe foc si se adauga faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie moale.
  • Pe masa de lucru presarata cu faina se da forma blaturilor cu ajutorul unei farfurii rotunde. Blaturile se coc in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca. In caz ca nu aveti timp suficient inainte de eveniment, blaturile se pot coace cu 2-3 zile mai degraba, pastrate bine la rece in frigider.
  • Crema:
    Intr-un vas incapator se amesteca bine untul si margarina topite cu zaharul si oul. Apoi se adauga faina, amidonul si acea lingura de lapte. Se toarna intr-o cratita pe foc, se adauga 500 ml lapte si se lasa la fiert, amestecand continuu pana la ingrosare, devenind ca o budinca. Crema obtinuta se toarna intr-un bol, se acopera cu pelicula alimentara si se lasa cateva minute sa se racoreasca.
  • Se asambleaza tortul. Pe un platou se aseaza o placa de tort, se adauga cateva linguri de crema si se unge uniform. Apoi se acopera cu alta placa de tort, urmata de crema. Astfel urmand procedura pana se ung toate blaturile de tort. Se decoreaza dupa preferinta, dar decorul clasic al acestui tort este imbracat cu faramituri obtinute in prealabil din foi de aluat. Cu palmele se preseaza usor, astfel incat pesmetul sa se fixeze bine. Se pastreaza la frigider inainte de a fi taiat si servit.Tort "Svadebnii" 2
  • Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!Tort "Svadebnii" 3

Note

  • Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.

Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.

Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.

Tort “Svadebnii”

Aenean eu purus malesuada, viverra sapien eu, mollis dui. Donec pellentesque, eros in egestas maximus, lectus ipsum ullamcorper dolor, a mollis turpis neque sed libero. Aenean ornare nulla sit amet eros imperdiet feugiat. Vestibulum cursus augue libero, rutrum imperdiet sem eleifend egestas. Praesent faucibus ante pharetra fringilla gravida. Proin placerat dui et erat vulputate pretium. Integer non orci vel magna ornare rutrum. In maximus tortor ultrices, maximus lorem vel, sodales sem. Cras aliquam dictum vehicula.

Phasellus placerat mi a tempus imperdiet. Vivamus pellentesque, dui vel porttitor tristique, leo enim dapibus ipsum, cursus mattis massa sapien interdum risus. Nam urna urna, porttitor vel erat in, tempor blandit justo. Sed hendrerit dictum feugiat. Integer ultrices vitae est at sagittis. Vivamus interdum sapien sit amet metus ultrices, quis viverra sem porta. Mauris diam arcu, euismod et lectus at, ornare lobortis libero. In placerat nulla id eros sagittis aliquet. Aenean vehicula facilisis lobortis. Donec in risus venenatis magna fringilla lobortis. Praesent non lacus luctus, mollis quam efficitur, fermentum est. Nunc non ante ac purus pellentesque rhoncus a quis mi. Donec accumsan diam vel tincidunt molestie.

Duis eget erat lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia curae; Nam eleifend vitae felis a lacinia. Maecenas eget scelerisque ligula. Mauris augue eros, varius a dolor ac, scelerisque vestibulum libero. Sed id orci ornare, aliquet odio in, dictum leo. In dui quam, condimentum nec tincidunt tempus, commodo at mi. Pellentesque eget dapibus arcu, eget scelerisque nibh. Ut sed viverra neque, non suscipit augue. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Duis lacinia cursus est, vel efficitur diam feugiat in. Phasellus tempor lacus tortor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.