Acest tort „Svadebnii” este cel mai gingas, fin si deosebit de gustos. Reteta acestui tort este din carnetelul mamei mele. Nu exista sarbatoare fara acest tort servit la desert cu o ceasca de cafea sau ceai. Este preferatul mamei si preferatul meu inca din copilarie. Oricine a gustat din acest tort a ramas mega multumit! Va recomand neaparat sa-l preparati!

Tort „Svadebnii”
Ingrediente
- Pentru blaturi:
2 oua
2 linguri cacao
3 linguri miere
2 lingurite bicarbonat de sodiu („stinse”)
180 gr zahar
50 gr unt (topit)
faina (cat cuprinde)
- Pentru crema:
200 gr unt
200 gr margarina
1 ou
180 gr zahar
1 lingura lapte + 500 ml lapte
2 linguri faina
1 lingura amidon de porumb
esenta de vanilie
Modul de preparare
- Mai intai se prepara blaturile. Intr-o cratita la aburi se pun toate ingredientele, in afara de faina. Se lasa aproximativ 10 minute dupa care se ia de pe foc si se adauga faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie moale.
- Pe masa de lucru presarata cu faina se da forma blaturilor cu ajutorul unei farfurii rotunde. Blaturile se coc in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca. In caz ca nu aveti timp suficient inainte de eveniment, blaturile se pot coace cu 2-3 zile mai degraba, pastrate bine la rece in frigider.
- Crema:
Intr-un vas incapator se amesteca bine untul si margarina topite cu zaharul si oul. Apoi se adauga faina, amidonul si acea lingura de lapte. Se toarna intr-o cratita pe foc, se adauga 500 ml lapte si se lasa la fiert, amestecand continuu pana la ingrosare, devenind ca o budinca. Crema obtinuta se toarna intr-un bol, se acopera cu pelicula alimentara si se lasa cateva minute sa se racoreasca. - Se asambleaza tortul. Pe un platou se aseaza o placa de tort, se adauga cateva linguri de crema si se unge uniform. Apoi se acopera cu alta placa de tort, urmata de crema. Astfel urmand procedura pana se ung toate blaturile de tort. Se decoreaza dupa preferinta, dar decorul clasic al acestui tort este imbracat cu faramituri obtinute in prealabil din foi de aluat. Cu palmele se preseaza usor, astfel incat pesmetul sa se fixeze bine. Se pastreaza la frigider inainte de a fi taiat si servit.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Torturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.