O reteta de trufe cu fructe uscate facute acasa din doar cateva ingrediente. Aceste bombonele sunt atat de delicate, fine si extrem de usor de facut.
Trufe cu fructe uscate
Ingrediente
400 gr biscuiti simpli
200 gr crema de branza
40 gr nuci
prune, caise uscate
200 gr ciocolata cu lapte
Modul de preparare
- Biscuitii si nucile se maruntesc fin cu ajutorul unui robot de bucatarie. Caisele si prunele se taie foarte marunt. Intr-un bol se amesteca biscuitii cu fructele uscate si crema de branza pana se obtine o compozitie omogena.
- Dupa care se ia cate putin din compozitie si se formeaza bilute mici. Bilutele se dau in congelator timp de 30-45 de minute, pana se intaresc bine.
- Intre timp se topeste ciocolata la bain-marie sau microunda. Bilutele intarite se trec prin ciocolata topita si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se decoreaza cu nuci si fructe uscate si se dau la rece in frigider sau in congelator pana se intareste bine ciocolata. Se pastreaza la rece in frigider.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Deserturi.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.