Aceste vafe belgiene cu ciocolata sunt usoare, pufoase si delicioase! Sunt micul dejun perfect cu un strop de cacao! Daca iti place ciocolata, atunci aceasta reteta este potrivita. Pentru aceste vafe de ciocolata ai nevoie de ingrediente simple, insa rezultatele – spectaculoase! Perfecte pentru diminetile lenese de duminica.
Daca incercati aceasta reteta, faceti o poza si etichetati #dianaskitchen20 pe Instagram sau Facebook, ca sa vad ca va bucurati de ea.
Vafe belgiene cu ciocolata
Ingrediente
300 gr faina
50 gr cacao
5 linguri de zahar
4 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
2 oua
250 ml lapte
100 gr unt, topit
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate, adica: faina, cacaua, zaharul, praful de copt si sarea.
- Intr-un alt bol separat se amesteca ouale cu laptele si untul topit. Dupa care se impreuneaza cu amestecul de ingrediente uscate. Se omogenizeaza totul bine si se lasa 5 minute la odihna.
- Se incinge aparatul pentru vafe. Se adauga cate 1 lingura in fiecare forma, avand grija sa nu depaseasca marginile. Se coc timp de 4-6 minute sau pana cand sunt bine patrunse.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.