Vinete la gratar cu feta si ierburi este o modalitate delicioasa de a gati vinetele la gratar. Sunt o alegere ca aperitive la o masa de sarbatoare sau chiar ca legume servite la o masa familiala. Daca va place branza feta si ierburile proaspete, va recomand sa incercati acest preparat gustos de vinete la gratar.
Vinete la gratar cu feta si ierburi
Ingrediente
vinete
sare (pentru sararea vinetelor)
ulei de masline
usturoi zdrobit
suc de lamaie proaspat stors
branza feta sfaramata
patrunjel/marar proaspat tocat
Modul de preparare
- Cantitatea ingredientelor nu am mentionat fiindca depinde de cate vinete veti avea nevoie, este orientativ.
- Pentru inceput se taie capetele vinetelor si se taie felii rondele. Se sareaza pe o parte si se lasa cam 20 de minute, apoi inca 20 de minute pe cealalta parte.
- In timp ce vinetele stau, intr-un bol se amesteca usturoiul zdrobit cu suc de lamaie. In alt bol se amesteca branza cu mararul tocat marunt.
- Vinetele se ung cu ulei de masline pe ambele parti si se aseaza pe gratar la foc mediu-mare. Daca doriti acele urme frumoase de gratar incrucisate, vinetele se pun la gratar 3-5 minute pe prima parte si apoi se rotesc fiecare bucata si se mai gatesc pana sunt gata dupa bunul plac. Iata asa arata vinetele mele:
- Cand sunt gata, se aseaza pe un platou si mai intai se ung cu amestecul de lamaie si usturoi, apoi se presoara branza deasupra.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Aperitive.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.