O mancare simpla si gustoasa sunt aceste chiftele in sos rosu care ne aduce aminte de copilarie, de „mancare ca la mama acasa”. O mancare populara pe care o primeai in cantine la scoala sau prin tabere.
Chiftele in sos rosu
Ingrediente
chiftele de vita
- Pentru sos:
500 ml bulion de rosii
1 ceapa mica
1-2 foi de dafin
cimbru
sare, piper
Modul de preparare
- La inceput se pregatesc chiftelele, reteta o gasiti aici.
- Dupa care se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga bulionul/conserva de rosii pasate, foile de dafin, se presara putin cimbru si se ofera gust cu sare si piper.
- Se lasa la fiert cam 10 minute la foc mic. Spre final se scot frunzele de dafin si se adauga chiftelele si se mai lasa cateva minute sub capac.
- Optional se poate de adaugat ierburi aromatice dupa gust. Daca e cazul, se adauga si putina apa fierbinte.
- Se stinge focul si se servesc calde alaturi de o garnitura, cea mai potrivita este un piure de cartofi.
- Sper sa va placa aceasta reteta si sa savurati cu placere. Pofta buna!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Carne de vita.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.