Aceste vafe cu morcovi aurii sunt crocante pe exterior si moi in interior. Servite cu un strop de sirop de artar, miez de nuci sau crema de branza deasupra, vor fi mult mai gustoase!
Daca iti plac prajiturile cu morcovi la fel de mult ca si mie, vezi si acest tort de morcovi sau aceasta prajitura cu morcovi.
Vafe cu morcovi
Ingrediente
220 gr faina de orez
10 gr praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
2 linguri zahar brun
praf de sare
2 oua
125 gr iaurt grecesc
160 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 morcov mare sau 2 mici
nuci, sirop de artar, iaurt (pentru servire)
Modul de preparare
- Intr-un bol se amesteca faina cu un praf de sare, praful de copt, scortisoara si zaharul brun.
- Intr-un alt bol se amesteca ouale cu iaurtul, laptele si esenta de vanilie. Se combina ingredientele umede cu cele uscate. Se adauga morcovul ras in aluatul de vafe si se amesteca bine. Se lasa sa se odihneasca 5 minute, timp in care se preincalzeste aparatul de vafe.
- Se gatesc vafele conform instructiunilor pentru aparatul de vafe pana cand vafele devin maro si se scot usor din aparat.
Bucurati-va si serviti cu placere!
Note
- Ati incercat aceasta reteta? Daca v-a placut nu uitati sa lasati mai jos un comentariu la postare.
Vezi mai multe retete din aceeasi categorie: Mini prajituri.
Daca apreciati retetele mele, va rog sa ma urmariti si sa dati un Like paginii mele de Facebook, cat si de Instagram, unde eu postez retete de inspiratie pentru meniurile zilei, deserturi delicioase si apetisante, meniuri sanatoase pentru copii sau retete speciale. De asemenea, pe aceste pagini de socializare, dar si aici pe site, va pot raspunde la intrebari sau va pot oferi sfaturi culinare utile.